• +387 66 516 174
  • info@privreda.org

Mehanizmi B
  • Sve
  • Proizvodnja


Proizvodnja

Proizvodnja

Proizvodnja

Proizvodnja

Proizvodnja

Proizvodnja

Proizvodnja

Proizvodnja

Proizvodnja

Proizvodnja

Proizvodnja

Proizvodnja

Kompanija “Mehanizmi B” iz Gradiške, već šest godina posluje sa kompanijom “Philips”,i uspjela je da proizvede milion depilatora namenjenih za tržište Evropske unije. 

“Mehanizmi B” iz Gradiške, su kćerka firma slovenačke “Iskre” iz Lipnice, je od početka proizvodnje depilatora mjesečno pravila između 30.000 i 40.000 depilatora. 

Mirko Karaulac, direktor fabrike je nedavno simbolično milioniti primjerak ovog aparata uručio Jasni Brkić, ministru za ekonomske odnose i koordinaciju RS. 

“U trentno kriznoj situaciji sasvim je sigurno da je naš uspjeh baziran na činjenici da posredstvom “Iskre” imamo obezbjeđen plasman na zahtjevno holandsko tržište”, rekao je Mirko Karaulac, direktor firme “Mehanizmi B”. 

70 odsto ukupne proizvodnje “Iskre” i ‘Mehanizma B” godišnje se radi za “Philips”, a ostatak se odnosi na standardni “Iskrin” proizvodni program kao što su automatski osigurači, brojači i program sitnije elektronike. 

“Mehanizmi B” su najveći dio svoje proizvodnje za “Philips” bazirali na proizvodnju tri vrste depilatora u dvadeset različitih vizuelnih varijanti, dok pored proizvodnje depilatora u nešo manjoj mjeri za holandsku kompaniju rade program malih kućanskih aparata.

 Za proizvodnju je od velikog značaja bilo sticanje sertifikata ISO: 9001, koji smo stekli zahvaljujući programu subvencioniranja Vlade RS, koji je mnogo značio za proizvodnju finalnih proizvoda. 

“Mehanizmi B” trenutno rade u prostorijama nekadašnjeg “Standarda” iz Gradiške i na samom početku poslovanja su zapošljavali svega šest radnika, dok u fabrici trenutno radi 80 radnika.

Kontakt


Partizanska 54 A, Gradiška

+387 (0)51 825 560